20 Haziran 2013 Perşembe

Tarayıcıların ana (açılış,giriş) sayfa sorunu

             Tarayıcılar ilk açıldığında bizi bir sayfayla karşılar. Bu genellikle "aksakallı Google Amca" olur. Fakat bazı siteler bilgisayarımızda isteğimiz dışında tarayıcıların açılış sayfasını değiştirir. Bunları genelde tarayıcıların ayarlar ya da seçenekler bölümünden kaldırarak sorunu gideririz. Fakat bazıları neredeyse virüs gibi bulaşır ve bildiğimiz yollardan yapılamaz.
              İşte burada değinmek istediğim başka bir bela var. Bazı sitelere girdiğinizde farkında olmadan tıkladığınız ya da sizi yanıltıcı bir şekilde tıklamaya zorladıkları durumlarda bilgisayarınıza birşeyler oluyor ama siz bunun o an farkına varmıyorsunuz.



Tarayıcıların açılış sayfasını değiştirip kendi sitesinin reklamı yapan ve değiştirilmeyen gibi görünen belalar aslında çok basit bir kaç işlemle gideriliyor. Bu belalar tarayıcıların kısayollarına yani masaüstünde ya da görev çubuğunda tarayıcı açmak için tıkladığınız simgelerin özellikler kısmına yerleşiyor. Bu belaları silip tarayıcınızın boş açılış sayfası ya da istediğiniz bir açılış sayfası ile sizi karşılamasını istiyorsanız; masaüstündeki ya da görev çubuğundaki simgeye sağ tıklayıp "özellikler" bölümünden "hedef" kısmında açılacak programın adresi var. Programın sonunda .exe ile biten yerden sonra http ile başlayan adresler açılış sayfasıdır. Sadece o http ile başlayan adresi silerseniz bu beladan kurtulmuş olursunuz.

Bu belalara birkaç örnek;
linkbulink.com
v9.com
serseri.org
searchqu.com ve daha birçok ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder