24 Kasım 2013 Pazar

Vuupc programı nedir, nasıl kaldırılır?

Yine farkında olmadan yüklediğiniz bir programdır. Zararlı bir program değildir ama izinsiz ya da farkında olmadan yüklediğiniz için sorun olabilir. Programın asıl görevi Windows XP, Vista, Windows 7 işletim sistemli bilgisayarınızı uzaktan kontrol etmedir. Özellikle akıllı telefonlar ile kontrol etme programıdır. 



Fakat reklamlar ile bilgisayarınıza farkında olmadan girebilir ve açılışa yerleşir. Özellikle dosya indirme sitelerinde "download" butonu görünümlü reklamlar yanlışlıkla tıklanıyor yani o an indirmek istediğiniz programı indirdiğinizi sanıyorsunuz ama indirip kurduktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Yandaki fotoğrafta bu özellikte bir durum var. Asıl indirilmek istenen program mavi kalemle işaretlediğim kısımdan indiriliyor, kırmızı olarak işaretlediğim indirme gibi görülen kısımlarda aslında bir reklam. Vuupc programına dönecek olursak, diğer sorunlu yazılımlar gibi değil, kaldırmak için yapılacak işlemler basit;

Denetim masasından, Program Ekle/Kaldır bölümünde listeden Vuupc programını bulup kaldırın. Ayrıca yine aynı listeden Vuupc ile yüklenen "ClickMeln_packages" programını da kaldırın. Böylece kullanmadığınız bu program boşu boşuna bilgisayarınızda yer kaplamasın, açılışta da yer kaplamasın ve gecikme yaptırmasın. 
Ayrıca bu programın bir de sloganı var;
VuuPC, You're Always a Click AwayVuupc ile bir tık kadar uzaktasın :)
Belki silmenize bile gerek kalmaz, programı iyice öğrenip işinize yarar hale de getirebilirsiniz.

13 yorum:

  1. kaldır tuşuna bastığımda bu programın değişiklik yapmasına izin veriyor musunuz seçeneği çıkıyor,ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer başka bir seçenek yoksa onu tıklayın ve kaldırma seçeneği çıkacaktır.

      Sil
  2. çok saol teşekkür ederim =D

    YanıtlaSil
  3. hala vuupc kaldırmaya calısınca gerı yukluyor sanırım

    YanıtlaSil
  4. neyse tesekkur ederım hallettım

    YanıtlaSil
  5. denetim masasında bu program yok ama her açılışta çıkıyor ve masaüstünde var :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denetim Masasında Program Ekle / Kaldır ya da Programlar kısmında listede olması gerekiyor. Eğer yok ise advanced system care yükleyin o programın uninstaller kısmı ile listeden kaldırın.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba bu sorun bende de oluştu. Vuupc'yi uninstall ettim ancak bilgisayarım açılırken tekrar çıktı. Program ekle/kaldır kısmında "ClickMeln_packages" şeklinde birşey yok. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  8. Listeye iyice göz atın farklı bir program varsa aratın. Çünkü yeni sürümlerde başka bir ad ile kaydolmuş olabilir.

    YanıtlaSil
  9. Bizi aydınlatan görevli arkadaşlara sonsuz teşekkürler.VuuPC olayı internet başında çook zamanımı aldı.Herşeyde olduğu gibi biz teknolojiyi dışardan ithal ederiz ve akabinde de faydalı taraflarını 2,inci plana atar,hak edilmeyen avanta yollarını hemen
    yakalarız.Nüktem toplumun tamamına değildir,az da olsa çok iyi yetişmiş,bilgili,asaletli ve etrafına yararlı gençlerimizle de gurur duyuyoruz.

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar uğraşsamda sildim ekle kaldırdan gine geliyor napmam lazım

    YanıtlaSil
  11. hocam powerpoint 2007 de yazım yanlışı olunca düzeltmiyo

    YanıtlaSil