29 Kasım 2013 Cuma

Cmos checksum error sorunu ve çözümü


Bilgisayar açıldığında anakart bios bilgileri ekrana geldikten sonra "Cmos checksum error" ya da bazı anakartlarda "bios rom checksum error", "cmos checksum bad", "cmos settings wrong" gibi uyarı cümleleri yazar. Bu arıza ile ilgili çok karmaşık bilgi var bu sorunu fotoğraflarla anlatmak ve çözümünü de sunmak istiyorum.


27 Kasım 2013 Çarşamba

Buzzsearch kaldırma

Buzzsearch bir casus reklam yazılımıdır yani bir "adware"dir. Bu tür birçok sorunlu programda olduğu gibi bu da bazı programlarla birlikte yüklenir ya da bazı sitelerde aldatma reklamlara tıklanınca yüklenir. Özellikle tecrübesiz kullanıcılar yüklendiğinin farkına bile varamayabilir.

24 Kasım 2013 Pazar

Vuupc programı nedir, nasıl kaldırılır?

Yine farkında olmadan yüklediğiniz bir programdır. Zararlı bir program değildir ama izinsiz ya da farkında olmadan yüklediğiniz için sorun olabilir. Programın asıl görevi Windows XP, Vista, Windows 7 işletim sistemli bilgisayarınızı uzaktan kontrol etmedir. Özellikle akıllı telefonlar ile kontrol etme programıdır. 

21 Kasım 2013 Perşembe

Winamp devri bitiyor

Yıllardır sadeliği ve basit kullanımı ile birçok kullanıcı tarafından vazgeçilmez olan çokluortam (multimedya) çalar programı Winamp, 20 Aralık 2013 tarhinden sonra tüm hizmetlerini durduracağını açıklıyor. Bunu sitesinden bir uyarı çerçevesinde duyuruyor.

19 Kasım 2013 Salı

DDR4 ramler geliyor.

Son yıllarda bilgisayar donanım parçalarının form faktörlerinde yani fiziksel boyutları ve görüntülerinde çok büyük değişimler ve yenilikler olmamaktadır. Fakat iç yapılarında sürekli bir değişim vardır. Bu değişimlerden biri de rem "ram" belleklere geldi ve 2013'ün sonunda yani bugünlerde piyasaya sürülecek. Fakat ilk başlarda fiyatlarının cep yakacağını düşünüyorum.

18 Kasım 2013 Pazartesi

İnternetten korsan dosya indirmeye ceza geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladığı yeni önlemler paketinde internetten korsan olarak film ve müzik indirenlere ceza uygulanacağını belirtti.

15 Kasım 2013 Cuma

RegClean Pro Sorunu


Yine kaş yaparken göz çıkartan bir sorun çıktı son zamanlarda. Ücretsiz programları yüklerken bir de yanında bonusu olan çeşitli programlardan biri de RegClean Pro
Bu program yüklendikten sonra bilgisayar her açılışta otomatik olarak çalışıyor ve tarama yapıyor sonra da tarama sonucunu gösterip "düzeltilmesi gereken sorunlar var" deyip satın almanızı istiyor. Yani sizi sıkıştırıyor, telaşlandırıyor ve ürünü satın almanızı istiyor. Bu program bir virüs ya da malware değil bir güvenlik programıdır. Bu şekilde sadece reklamını yapıyor ama bu durum sizi rahatsız ediyorsa ki ediyordur çünkü her seferinde çalışıyor ve karşınıza çıkıyor.

12 Kasım 2013 Salı

Fatih Projesi'nin ihalesini Telpa kazandı

Eğitim camiasını yakından ilgilendiren F.A.T.İ.H projesi biz Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini daha yakından ilgilendiriyor. 9. sınıf öğrenci ve öğretmenlerine dağıtılacak tablet bilgisayarların ihalesi geçtiğimiz günlerde açılmıştı ve 7 firma bu ihaleye başvuru yapmıştı. Bugün açıklanan ihale sonucuna göre Telpa Telekom şirketi ihaleyi kazanmıştır. 

11 Kasım 2013 Pazartesi

Android ve iOS Kapışması

     Mobil (taşınabilir)  cihazların kullanımında talep artması, üretimin artması ve bunlarla orantılı olarak fiyatlarının azalması sonucu mobil cihazlar çok yaygınlaşıyor. Cihaz seçimlerinde bazı özellikler ön planda oluyor. Kimi tasarımı, kimi markası, kimi fiyatı, kimi de işletim sistemini tercih ediyor. 

8 Kasım 2013 Cuma

Facebook beğen butonu değişti

Neredeyse tüm dünya sosyal yaşamında önemli bir yeri
olan ve buralarda gelişen ufak bir  olay bile tüm dünyada haber olan popüler sosyal medya sitelerinden Facebook beğen butonunu değiştirme kararı almış ve değiştirme işlemi Kasım başı itibariyle başlamıştır. Bu bile çok yankı uyandırmıştır. 

6 Kasım 2013 Çarşamba

İstanbul, Trafik ve Bilişim


Başlığa bakınca ne alakası var diyeceksiniz belki, ama yazıyı okuyunca hak verirsiniz diye düşünüyorum. Nüfus bakımından ve finans bakımından dünyanın en büyük şehirlerinden olan İstanbul, tarihi, güzellikleri ve iş hayatının merkezi olmasından dolayı adından çok söz ettiriyor. "İstanbul deyince aklınıza ne gelir?" gibi bir soru sorulduğunda cevapların içinde yukarıdakiler ilk sıraları alır fakat bunların yanında da karmaşa ve trafik de çok akla gelen şeylerdendir.

4 Kasım 2013 Pazartesi

TokOyun.com oyuna doymuş ve kaliteli oyun sitesi

Eğlenceli ve kaliteli oyunlar barındıran bir site tokoyun.com. Reklamlarla boğulmamış sade bir tasarımı var ve bu kullanıcıyı rahatsız etmiyor. Ayrıca site içerisinde gezinmek de çok hızlı.

3 Kasım 2013 Pazar

Torrent sistemi dünya çapında darbe yemeye devam ediyor.

Film ve dizi severlerin kaynağı olan kısacası yasa dışı dosya paylaşım siteleri ve bir paylaşım sistemi olan torrent son zamanlarda açılan davaları kaybediyor ve ülkeler torrent sitelerine erişimi engelliyor. Geçtiğimiz günlerde torrent devi olan isohunt sitesinin açılan davaları kaybetmesi sonucu siteyi paylaşıma kapatması büyük yankı duyurmuştu.